کاربرد شبکه چیست؟
شبکه های کامپیوتری فارغ از فاصله فیزیکی می توانند از ۲ کامپیوتر و یا از یک سازمان با ۲ میلیون کامپیوتر و یا بیشتر به راحتی پشتیبانی کنند شبکه ها با اهداف گوناگونی راه اندازی می شوند با استفاده از شبکه، کاربران میتوانند به طور مجتمع و سراسری به منابع و دادهها دسترسی داشته باشند و یا با یکدیگر تماس صوتی و تصویری برقرار کنند. پروندهها، فایلها، سخت افزارها، نرم افزار و… در شبکه به اشتراک گذاشته میشود و کاربران میتوانند بر اساس سطح دسترسی خود از آنها استفاده کنند.
تاریخچه شبکه
اگر بخواهیم به تاریخچه شبکه های کامپیوتری نگاهی بیاندازیم می توانیم به اواخر سال ۱۹۶۰ اشاره کنیم، در این سالها، وزارت دفاع امریکا آژانس تحقیقاتی پیشرفته خود را در رقابت با فعالیت های ماهوارهای اتحاد جماهیر شوروی راه اندازی کرد. نام این آژانس تحقیقاتی آرپا(Arpa) بود. این آژانس پروژههای تحقیقاتی بسیار مهمی را در زمینههای استراتژیک و دفاعی انجام میداد، یکی از این پروژه ها ایجاد ارتباطات قوی در زمان جنگ های احتمالی بود. برای همین منظور اولین شبکه ی کامپیوتری بین چهار کامپیوتر راه اندازی شد که دوتای آنها در دانشگاه MIT و یکی از آنها در دانشگاه کالیفرنیا و دیگری در مرکز تحقیقاتی استنفورد قرار داشت. این همان شبکه آرپانت بود.
کار شبکه چیست
یک شبکه کامپیوتری وظیفه دارد تا ارتباطات بین سیستمها را برقرار کند تا کاربران آن شبکه بتوانند دادهها و تجهیزات را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
در پاسخ به این پرسش که کاربرد شبکه چیست، می توان گفت با راه اندازی شبکه های کامپیوتری، ارتباط بین سیستم ها برقرار می شود و کاربران شبکه می توانند دادهها و دستگاههایی مانند پرینتر را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. همچنین مدیران IT می توانند به راحتی تعداد زیادی از کامپیوترها را مدیریت کنند و سیاست های خود را اعمال کنند البته اینها تنها مزایای شبکه های کامپیوتری ویا تنها هدف شبکه های کامپیوتری نیستند در ادامه به بررسی کامل مفهوم شبکه کامپیوتری می پردازیم.
اصطلاحات رایج شبکه های کامپیوتری:
کلاینت چیست
کلاینت (Client)، به سیستمی گفته میشود که درخواست و تقاضایی دارد و این درخواست در سرور مجموعه پردازش و ارسال میشود. برای مثال زمانی که شما با کامپیوتر خود به شبکه ای متصل هستید و از آن بهره میبرید، سیستم شما نوعی کلاینت است.
سرور چیست
سرور(Server)، به کامپیوتر همیشه روشنی اطلاق می شود که توان سخت افزاری و نرم افزاری بالایی دارد و به عنوان کامپیوتر مرکزی، سرویس و خدماتی را به clientها ارائه میدهد. شایان ذکر است که هم کلاینت و هم سرور سیستم عامل مختص به خود را دارند. در شبکه های کلاینت سروری، کامپیوترها علاوه بر اینکه به هم متصل هستند از همدیگر مستقلند، به این معنا که اگر یک کامپیوتر یا دستگاه دیجیتالی که به شبکه متصل است، خاموش شود یا به هر دلیل از شبکه خارج شود، همچنان شبکه پابرجاست. اما اگر سرور از مدار خارج شود سرویسهایی که ارائه میدهد نیز از دسترس خارج میشوند و در روال کار شبکه اختلال ایجاد میکند.