دوربین مداربسته

دوربین مداربسته انالوگ چیست؟
در دنیای امروزه تجهیزات الکترونیکی بخش مهمی از زندگی ما را تشکیل داده اند. امنیت جزو یکی از بخش های حیاتی زندگی است که لطف فناوری فراهم شده است. 

دوربین مداربسته آنالوگ (analog CCTV)

دوربین مداربسته انالوگ، از سری امکانات امنیتی هستند که سالهای زیادی از ورودشان به بازار می گذرد و از قدیمی های این صنعت به حساب می آیند. دوربین های مداربسته آنالوگ، تصاویر را با یک ضبط کننده دیجیتالی ثبت می کند تا آن ها را به فرمت دیجیتال دربیاورد. نحوه کار این دوربین مدار بسته به این شکل است که با استفاده از سنسورهای تصویر CCD، تصاویر را برای پردازش به فرم دیجیتالی تبدیل می کند، اما قبل از اینکه بتواند ویدئو را ارسال کند، می بایست آن ها را به حالت انالوگ برگرداند. بنابراین، دوربین مدار بسته analog می تواند مانند ضبط کننده های ویدئو و مانیتور، فیلم را دریافت کند.

نحوه کار سیستم دوربین های مداربسته انالوگ

 این دوربین ها با امواج آنالوگ کار می کنند و کیفیت تصاویر ضبط شده در آن ها بستگی به امواج آنالوگ دارد، و در زمان ارسال فیلم ها به صورت بیسیم، از محدوده فرکانس امواج آنالوگ استفاده می شود. امواج آنالوگ همیشه تحت تاثیر نویز می باشند، از این رو نوع کابل هایی که برای آن ها استفاده می شود در سطح رزولیشن تصاویر خروجی دوربین تاثیر مستقیم دارد. دوربین های مداربسته آنالوگ دارای تی وی لاین (TVL) محدود می باشند اما برای اهداف نظارتی، وضوح تصویر ۱٫۳ مگاپیکسلی آنالوگ کفایت می کند. کیفیت نهایی ویدئو ها توسط دستگاه DVR یا مانیتورها که با استفاده از کابل های کواکس مثل RG59، که تصاویر را ضبط می کند ارائه می شود. برای این امر می بایست ضبط و نرم افزار ویژه ای خریداری کرد.

مزیت های دوربین مداربسته analog

از مزیت های این دوربین مدار بسته، ارزان بودن آن نسبت به سایر دوربین ها می باشد. دوربین مداربسته آنالوگ روند اجرایی نسبتا آسانی دارد، مطابقت کامل با شرایط رو شنایی و حالت چرخشی (PTZ) را دارا می باشد، نصب و کار با آن ها بسیار ساده است و همچنین تنوع بالایی را بر اساس نوع نیاز در اختیار کاربر قرار می دهد.از دیگر حسن های آن می توان به قابلیت نظارت از راه دور و اتصال این دوربین ها در مسافت های طولانی به یکدیگر اشاره کرد. اما دسترسی به اطلاعات در این مسافت برای هر فرد دیگری امکان پذیر است، از این رو امنیت صد در صدی اطلاعات را فراهم نمی کند.
دوربین مداربسته تحت شبکه (IP) چیست؟
سیستم مداربسته تحت شبکه یا ای پی نوعی از سیستم مداربسته است که انتقال اطلاعات در آن بر مبنای پروتکل های شبکه صورت می گیرد. این سیستم مداربسته در مقابل سیستم مداربسته آنالوگ که شکل سنتی سیستم دوربین مداربسته را تشکیل می دهد قرار می گیرد.
 
دوربین مداربسته تحت شبکه ip
 
تاریخچه دوربین های تحت شبکه
دوربین های مداربسته تحت شبکه در مقابل دوربین های آنالوگ در صنعت مداربسته، دوربین های جدید محسوب می شوند. در طول دهه ۹۰ میلادی با پیشرفت سیستم های مداربسته قسمت های مختلف سیستم های مداربسته آنالوگ مانند تجهیزات ضبط تصاویر و پخش به دستگاه های دیجیتال تبدیل می شدند. این دستگاه ها با توجه به قابلیت های بسیار بالایشان سیستم های آنالوگ را به سرعت به سیستم های نیمه آنالوگ تبدیل کردند. در سال ۱۹۹۶ شرکت سوئدی AXIS برای اولین بار دوربین مداربسته ای ساخت که انتقال اطلاعات آن به جای سیستم های آنالوگ بر مبنای پروتکلهای شبکه صورت می گرفت. از آنجایی که این پروتکل ها محدودیت های تصویری سیستم های مداربسته آنالوگ را کاهش می داد این سیستم با استقبال زیادی رو به رو شد. تنها دلیل جایگزین نشدن کامل سیستم مداربسته آنالوگ با سیستم تحت شبکه بالاتر بودن قیمت آن بود.
 

سیستم تحت شبکه چطور کار می کند؟

همانطور که گفته شد در سیستم های  دوربین مداربسته تحت شبکه ارتباط قسمت های مختلف سیستم به وسیله شبکه های کامپیوتری برقرار می شود. هر دوربین در این سیستم دارای یک سیستم عامل کوچک است که به آن امکان ورود مستقل به محیط شبکه را می دهد. تجهیزات ضبط نیز می توانند به صورت مستقل در سیستم، تصاویر را دریافت و ضبط کنند. این موضوع انعطاف پذیری بسیار بالایی به سیستم های دوربین مداربسته تحت شبکه داده است.
 

چرا تجهیزات مداربسته تحت شبکه گران قیمت هستند؟

دوربین های مداربسته تحت شبکه دارای یک سیستم عامل داخلی هستند که امکان اتصال مستقل آنها به شبکه های کامپیوتری را فراهم می کند. در واقع دوربین های شبکه یک کامپیوتر کوچک در درون خود دارند که این سیستم عامل بر روی آن اجرا می شود. این موضوع باعث افزایش قیمت دوربین های تحت شبکه شده است.

 

چه زمانی از سیستم مداربسته تحت شبکه استفاده کنم؟

در صورتی که هزینه های مالی سیستم مداربسته برای شما مهم نیست پیشنهاد میشود همیشه از سیستم مداربسته تحت شبکه استفاده کنید. اما در صورتی که به دنبال کاهش هزینه های سیستم مداربسته خود هستید استفاده از سیستم مداربسته آنالوگ نسل جدید می تواند نیاز شما را حد زیادی پوشش دهد.